top of page

Näitus Elva Kultuurikeskuses: Umbra ateljee “Paralleelreaalsus”



01. detsembril avati Elva Kultuurikeskuses Umbra ateljee näitus “Paralleelreaalsus” ja see kestab kuni 31.01.2022. Sissepääs on tasuta ja lahtiolekuajad E-R 9-18 / L 10-16.

Uus näitus toob vaatajani omapärased kunstiteosed, kus publikul avaneb võimalus tunnetada kunstnike sisemaailma, astuda hetkeks eemale talve hallikast meeleolust, alternatiivsesse dimensiooni, kus valitseb värviküllasus.

- Elva Kultuurikeskus


Korraldaja Ingmar Roomets, kes on ühtlasi ka Umbra liige, on eduka näituse korraldamise järel kindlasti kogemuse võrra rikkam, kuid pigem näeb seda kui algust. Teda intervjueerides tahtsin teada, kas ta tunneb, et saaks ja tahaks teha sama asja suuremal skaalal - näiteks Tartus Aparaaditehases, Tallinnas Telliskivi Loomelinnakus või isegi välismaal. Rääkisime pikalt tulevikuplaanidest, erinevatest võimalustest läbi lüüa ning nendega kaasnevatest riskidest. Roomets suhtub väljakutsetesse positiivse pealehakkamisega ning tunneb, et kuniks ta enda vigadest õpib ja pidevalt edasi liigub, siis ei ole ükski eesmärk ületamatu.



Elva Kultuurikeskuses kureeritud näitus ”Paralleelreaalsus” on minu esimene suurem ja avalikum ettevõtmine, kus vastutus oli pea täielikult minu õlul. Selle aasta alguses sain muidu kureerimist harjutada ka Looming Hostelis toimunud näitusega ”Kollane koridor”, kuhu praeguse maailmakorralduse tõttu kahjuks väga paljud inimesed ei jõudnud. Kas ma tahaksin kureerida näitusi suuremal skaalal? Oleneb, kui suureks see skaala ajada, mis on tingimused ja kes on kunstnikud, aga arvan, et tuleksin toime. Kindlasti liigun tulevikus ka väljapoole Eestit, aga arvan, et esialgu oleks põnev midagi Skandinaavias korda saata. Kuna olen kuraatorina karjääri algfaasis ja mulle on sellel maastikul väga palju tundmatut, siis võtaksin suuremate pindade puhul arvatavasti ka teise silmapaari enda kõrvale appi.

- Ingmar Roomets


Foto autor: Luisa Greta Vilo



Ingmar on olnud ka minu teekonnal kunstnikuna mõjukas isik, olles toeks nõu ja jõuga, kui olen seda vajanud. Ka Elva Kultuurikeskuses olevale näitusele jõudis läbi tema üks minu töö "No. 34", mis on varasemalt eksponeeritud isikunäitusel "Oktavian" Tartus Aparaaditehases Galeriide öö vol.2 ja Galeriide öö vol.3 raames.



Foto autor: Luisa Greta Vilo





Comments


bottom of page